Středomořská zelenina na plechu recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 lilek
- 2 cukety
- 2 cibule
- 4 velká rajčata
- 1-2 čerstvé papriky
- 1 palička česneku (nebo 2 jednostroužkové)
- 100 g sýru feta (nebo balkánského)
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 2 lžíce olivového oleje
- tymián (v nouzi sušený)
- rozmarýn (v nouzi sušený)
- sůl
Postup Středomořská zelenina na plechu
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit.
Mezitím rozehřejeme troubu na 250°C, nakrájíme na kolečka ostatní zeleninu a česnek na plátky.
Vyšší plech slabě potřeme olivovým olejem a zeleninu na něj střídavě poskládáme tak, aby se částečně překrývala.
Bazalkové pesto rozmícháme s olivovým olejem a čerstvými či sušenými bylinkami, případně s pepřem.
Pomocí mašlovačky potřeme olejovou směsí povrch zeleniny. Navrch rozdrobíme fetu, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
Pečeme 20 minut, poté odstraníme alobal a dalších 20 minut dopékáme.