Štika s anglickou slaninou a cibulí recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- štika (jakou si kdo uloví)
- asi 20 dkg anglické slaniny
- 2 střední cibule
- máslo
- sladká paprika
- špetku pepře
- drcený kmín
- sůl
- citron
Postup Štika s anglickou slaninou a cibulí
Postup přípravy receptu
-
Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé měsíčky a promícháme. Do směsi zamícháme papriku, pepř a drcený kmín a 1 polovinu směsi naklademe na pekáč. Na směs položíme filety štiky kůží dolu a poklademe 2 polovinou směsi.
Navrch ještě nakrájíme plátky másla a pečeme v troubě dle velikosti ryby, (my měli štiku 65cm, tedy když byla ještě živá, a pekli jsme asi necelou hoďku).