Stehna v medovohořčičné marinádě recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

Marináda:
1 lžíce kečupu
2 lžíce medu
2 lžičky bujónu v prášku
8 lžic olivového oleje
2 lžičky sójové omáčky dobré
1 lžíce dobré hořčice
1-2 lžičky italského koření
1 necelou lžičku čerstvě mletého pepře
1 lžička grilovacího koření
Maso:
4 kuřecí stehna
sůl
1 stroužek česneku
5 dkg másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience marinády vyšleháme metličkou. Zapneme troubu na 170°C.

  2. Omytá stehna nasolíme z obou stran a položíme na menší plech s vyšším okrajem. Silikonovým štětcem natřeme všechnu marinádu na stehna a počkáme, až se rozehřeje trouba. Přilijeme asi 1,5 dl vody a nepřikryté vložíme do trouby. Jakmile kuře pustí šťávu, přilijeme vodu, vložíme překrojený česnek. Je nutné přelévat kuře, aby se nespálilo koření v marinádě. Po 50-55 minutách rozdělíme máslo na každou porci a dopečeme ještě 10 minut.

  3. Podáváme s brambory, šťouchanými brambory s natí jarní cibulky, bramborovou kaší s vmíchanou nasekanou petrželkou, ale i s pohankou, kuskusem, rýží a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!