Staropražské obložené hovězí s vaječnou omáčkou recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 750 g hovězího masa (nejlépe květová špička)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- celý pepř
- nově koření
- bobkový list
- sůl
- Omáčka:
- 2 vejce vařená naměkko
- 40 ml oleje
- 2 lžičky dijonské hořčice
- kapary
- sůl
- K podávání:
- nakládaná červená řepa
- kyselé okurčičky
Postup Staropražské obložené hovězí s vaječnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vodu přivedeme k varu, vložime maso (můžeme ho svázat provázkem aby drželo tvar a lépe se krájelo), koření, zeleninu a pomalým varem uvaříme doměkka. Maso vyjmeme z vývaru a necháme zchladnout.
Do nádoby na mixování vloźime oloupaná vejce uvařená naměkko, přidáme hořčici, přilijeme olej a ponorným mixerem připravíme omáčku krémové konzistence. Dochutíme solí a vmicháme kapary.
Na taliře rozdělíme maso nakrájené na plátky, obložime okurkami, řepou a doplníme omáčkou. Podáváme s pečivem.