Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kuře (Může být naporcované celé kuře-já měla 3 větší stehna)
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 3-4 rajčata
- 1 červená paprika
- 1/4 hlávkového zelí
- Staročeské koření
- 1 lžičku kmínu
- 3 plátky másla(nebo olej)
- 250-300 drůbežího vývaru
- sůl
- 10 středních brambor jako příloha
Postup Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče si dáme máslo, necháme ho roztavit, na něj dáme krájenou cibuli na měsíčky a brambory na osminky, které dáme na cibuli, osolíme je, dáme kmín a posypeme Staročeským kořením.
Připravíme si porce kuřete, osolíme a zvrchu posypeme Staročeským kořením a necháme je odpočinout.
Pak si do mísy nakrájíme rajčata na měsíčky, papriku i zelí na čtverečky, mírně osolíme, promícháme a nasypeme na brambory, připravené kuřecí porce poskládáme navrch, přikryjeme pekáč a dáme péct do pěkně vyhřáté trouby.
Uvaříme si drůbeží vývar, buď ze zbytků kuřete, nebo drůbeží kostky a po zatažení pečícího se kuřete, zalijeme tímto vývarem (asi tak po 15-20 minutách), necháme péct dál a po půl hodině od zalití odstraníme kryt z pekáče, přelíváme šťávou, která se nám udělala a necháme dopéct, až je kůže na kuřeti pěkně opečená.
Servírujeme s brambory, které se nám promíchal y mírně se zeleninou, dáme kuřecí maso a přelijeme šťávou, která je díky zelenině dost hustá.