Staročeská myslivecká krkovička recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřová krkovice - plátky
- cibule
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- staročeské koření Vitana
- žampiony (sterilované)
- myslivecká omáčka Nikal
Postup Staročeská myslivecká krkovička
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme. Posypeme staročeským kořením, solí, pepřem a vložíme do pekáčku na nakrájenou cibulku (na kostičky).
Necháme chvilku proležet a pak pečeme do změknutí masa.
Maso v průběhu pečení podléváme teplou vodou.
Po upečení maso vyjmeme z pekáčku, šťávu slijeme, do pekáčku vlijeme trochu vody a odstraníme výpek ze strany pekáčku, který přidáme do šťávy. Uvedeme do varu a přidáme rozmíchanou mysliveckou omáčku (rozmícháme 2 lžíce v trošce vody).
Přidáme plátky žampionů, maso a provaříme několik minut.
Podáváme s bramborem, rýží, knedlíkem...