Srnčí steaky s kaštany recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

srnčí hřbet
barevný pepř
10 dkg anglické slaniny
25 dkg jedlých kaštanů
sádlo na opečení
1 lžíce polohrubé mouky
asi 2 dcl bujónu nebo vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Z odleželého masa nakrájíme asi 3 cm vysoké steaky, osolíme je, obalíme v rozdrceném pepři a pak je zabalíme do plátků slaniny. Upevníme je párátkem. Maso přikryjeme a necháme uležet.

  2. Mezitím si vezmeme kaštany, opláchneme je, slupku na povrchu několikrát nařízneme a vložíme je do vroucí vody. Vaříme doměkka asi 45 minut. Pak je scedíme a slupku oloupeme.

  3. Nyní maso opečeme na sádle z obou stran, vyndáme je a uložíme do misky s pokličkou. Vypečenou šťávu zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vývarem, vložíme kaštany a podusíme. Steaky rozložíme na talíře, obložíme kaštany a přelijeme šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!