Srnčí burger recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- Burger:
- 200 g srnčího masa
- 1 kulička jalovce
- 1 stroužek česneku
- 2 kuličky černého pepře
- 50 g cibule
- pár lístků tymiánu
- hrubozrnná sůl
- Do housky:
- 1 plátek sýru Chedar
- 1 rajče
- jakýkoliv salát
- cibulová marmeláda
- Dresink:
- 2 PL majonézy
- 1 PL bílého jogurtu
- 1 KL chilli pasty
- 2 chilli papričky
- sůl
Postup Srnčí burger
Postup přípravy receptu
-
Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme, ostatní suroviny na maso dáme do hmoždíře a rozdrtíme na jemno. Poté pomele srnčí maso a přidáme cibuli a nadrcené koření a promícháme, potom vytvarujeme burger.
Salát omyjeme, rajče také a nakrájíme ho na kolečka.
Do misky dáme majonézu a bílý jogurt, přidáme chilli pastu a chilli papričky nakrájené na malé kousky, osolíme a promícháme.
Maso necháme na pánvi z každé strany zatáhnout asi 1 minutu, potom dáme do vyhřáté trouby na 200°C a necháme 7 minut v troubě, poté vyndáme. Rozkrojíme housku, její spodní část natřeme majonézou, vložíme salát a rajče, potom přidáme maso, na něj položíme Chedar, pak cibulovou marmeládu a přiklopíme horní častí housky.