Srdíčkový dort s vílami recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

korpus:
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
240 g cukru moučka
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
===============================================================
krém:
uvařit salko 2,5 hodiny
1 máslo
===============================================================
marcipán:
30 dkg moučkového cukru
13 dkg sušeného polotučného mléka
lžíce medu
lžička oleje
lžička rumu
trocha vody
pár kapek mandlové esence

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.

  2. Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem (nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy).

  3. Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. (korpus dle Dáša V. (onasi) ID 9782 děkuji, děkuji, vážně báječné těsto, moji žroutíci si jej stále přejí:o)).

  4. A pak upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  5. Krém: vychladlé salko + máslo - vyšleháme v hladký krém.

  6. Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu:o)).

  7. Marcipán: z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat:o).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!