Srdíčkový dort s vílami recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- korpus:
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 240 g cukru moučka
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- ===============================================================
- krém:
- uvařit salko 2,5 hodiny
- 1 máslo
- ===============================================================
- marcipán:
- 30 dkg moučkového cukru
- 13 dkg sušeného polotučného mléka
- lžíce medu
- lžička oleje
- lžička rumu
- trocha vody
- pár kapek mandlové esence
Postup Srdíčkový dort s vílami
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem (nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy).
Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. (korpus dle Dáša V. (onasi) ID 9782 děkuji, děkuji, vážně báječné těsto, moji žroutíci si jej stále přejí:o)).
A pak upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Krém: vychladlé salko + máslo - vyšleháme v hladký krém.
Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu:o)).
Marcipán: z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat:o).