Srbské rizoto z vepřové plece recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g rýže
- 1 cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2-3 lžíce sterilované kapie
- 2 lžíce mraženého, nebo čerstvého hrášku
- 150 g vepřového masa - nejlépe plec
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl, pepř podle chuti
- vývar podle potřeby
- tvrdý sýr na posypání porcí
Postup Srbské rizoto z vepřové plece
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme na menší kostičky nakrájené maso, rajský protlak a kapii.
Vše dobře promícháme, přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme. Nakonec směs osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, hrášek a vše zalijeme vývarem v poměru 1 hrnek rýže, 2 hrnky vývaru.
Takto připravené rizoto vložíme do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut, než se vývar téměř vyvaří. Rizoto by však nemělo být suché. Podáváme s okurkou, pikantní zeleninou, hustě posypané sýrem.