Špikovaná panenka s brusinkovou omáčkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 porce vepřové panenky (150-200 g na porci)
- sůl
- barevný drcený pepř
- sušené brusinky
- olivový olej
- máslo
- 50 ml Třešnovice
Postup Špikovaná panenka s brusinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Porce panenek propíchneme nožem tak, aby jsme je po celé délce naplnili brusinkami, které jsme si předem namočili na půl hodiny do horké vody.
Naplněné maso osolíme a obalíme v drceným pepři, opékáme na pánvi ze všech stran.
Hotové maso vyjmeme a do výpeku přidáme namočené brusinky s cca 1 dcl vody, necháme probublat a přidáme třešňovici, nakonec přidáme plátek másla na zjemnění, dle chuti dosolíme. Dobrou chuť.