Špikovaná panenka s brusinkovou omáčkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 porce vepřové panenky (150-200 g na porci)
sůl
barevný drcený pepř
sušené brusinky
olivový olej
máslo
50 ml Třešnovice

Postup přípravy receptu

  1. Porce panenek propíchneme nožem tak, aby jsme je po celé délce naplnili brusinkami, které jsme si předem namočili na půl hodiny do horké vody.

  2. Naplněné maso osolíme a obalíme v drceným pepři, opékáme na pánvi ze všech stran.

  3. Hotové maso vyjmeme a do výpeku přidáme namočené brusinky s cca 1 dcl vody, necháme probublat a přidáme třešňovici, nakonec přidáme plátek másla na zjemnění, dle chuti dosolíme. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!