Špenátová roláda s ricottou recept
Top Recepty, Studená kuchyněSuroviny na recept
- 250 g špenátu
- 2 stroužky česneku
- 4 vejce
- 70 g polohrubé mouky
- sůl
- pepř
- 200 g ricotty
- 80 g sušených rajčat
- 2 snítky tymiánu
- 1 lžíce oleje
Postup Špenátová roláda s ricottou
Postup přípravy receptu
-
Špenát si nadrobno nasekáme (pokud máme čerstvý, tak ho spaříme a vyždímáme vodu a necháme vychladnout). Přidáme k němu třený česnek.
Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Do špenátu střídavě vmícháváme žloutky a mouku. Poté lehce zapracujeme sníh z bílků a dochutíme solí a pepřem.
Na plech dáme pečící papír a rovnoměrně rozetřeme špenátovou hmotu. Dáme do trouby na 170°C a pečeme asi 20 minut.
Ricottu smícháme s nakrájenými rajčaty a tymiánem a dochutíme solí a pepřem. Na vychladlý korpus rozetřeme ricottu, stočíme do rolády a dáme vychladnout a ztuhnou do lednice.