Špenátová kapsa recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 mražený špenátový protlak
- 1 vajíčko
- 6 středních stroužků česneku
- 1 větší cibule
- cca 2 lžíce mléka
- 5 polévkových lžic hladké mouky
- na hrubo nastrouhaný 1 velký brambor
- sůl
- pepř
- oregano
- strouhanku podle potřeby na zahuštění
- tvrdý sýr
- kečup
Postup Špenátová kapsa
Postup přípravy receptu
-
Balíček špenátu dám předem rozmrazit a sliji z něho přebytečnou vodu. Potom přidáme do mísy všechny ostatní ingredience, umícháme těsto. Mělo by mít hustotu podobnou jako na bramborák, pokud je moc husté, zředíme trochu mlékem. Placky smažíme z obou stran, z tohoto množství je 4 - 5 velkých kousků. Když je spodní strana placky opečená, otočíme ji, hotovou stranu posypeme strouhaným sýrem a zakápneme kečupem. Osmažím i z druhé strany a po vyndání přehneme napůl.
Pokud nejsme vegetariáni a chceme mít oběd bohatší a dražší, naplníme špenátovou kapsu libovolnou masovou směsí, velmi chutná je i s drůbežími játry. Jako přílohu v obou případech podáváme vařené brambory.