Španělské ptáčky z mletého masa recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

0,5 kg mletého masa
slanina
2 vařená vajíčka
2 kys. okurky
2 párky
2 cibule
plnotučná hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolit, opepřit a přidat trochu vody. Z masa udělám cca 4 placky a potom pokračuji jako u normálních ptáčků z plátků masa. Potřít hořčicí, posypat nakrájenou cibulkou.

  2. Položit špalíček špeku, nebo slaniny, kousek párku, čtvrtku vajíčka, kyselou okurku. Placku stočit a hodně umačkat.

  3. Na troše oleje zpěnit cibuli, vložit ptáčky. Obrátíme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme. Zahustit trochou vody, ve které rozmícháme lžíci hladké mouky a lžíci plnotučné hořčice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!