Španělské ptáčky z mletého masa recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 0,5 kg mletého masa
- slanina
- 2 vařená vajíčka
- 2 kys. okurky
- 2 párky
- 2 cibule
- plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
Postup Španělské ptáčky z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolit, opepřit a přidat trochu vody. Z masa udělám cca 4 placky a potom pokračuji jako u normálních ptáčků z plátků masa. Potřít hořčicí, posypat nakrájenou cibulkou.
Položit špalíček špeku, nebo slaniny, kousek párku, čtvrtku vajíčka, kyselou okurku. Placku stočit a hodně umačkat.
Na troše oleje zpěnit cibuli, vložit ptáčky. Obrátíme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme. Zahustit trochou vody, ve které rozmícháme lžíci hladké mouky a lžíci plnotučné hořčice.