Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

4 plátky zadního hovězího masa
1 špekáček
2 kyselé okurky
3 cibule
100 g uzené slaniny
1 bobkový list
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
hořčice
1 dl smetany
jíška
solamyl (nebo mouka na zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití.

  2. Mezitím si vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli. Pak opečeme závitky ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.

  3. Poté závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou. Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!