Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 4 plátky zadního hovězího masa
- 1 špekáček
- 2 kyselé okurky
- 3 cibule
- 100 g uzené slaniny
- 1 bobkový list
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- hořčice
- 1 dl smetany
- jíška
- solamyl (nebo mouka na zahuštění)
Postup Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití.
Mezitím si vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli. Pak opečeme závitky ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.
Poté závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou. Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.