Španělské ptáčky recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec)
- 4 lžičky plnotučné hořčice
- 50 g špeku
- 2 nožičky párků
- 2 vejce
- 1 velká sterilovaná okurka
- 1 velká cibule
- 100 ml oleje
- instantní jíška na zahuštění šťávy
Postup Španělské ptáčky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky, vejce, párky, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme, popřípadě spíchneme párátkem. Na povrchu můžeme též osolit a opepřit.
Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150°C cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou.
Když jsou ptáčky pečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, vyrestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme instantní jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice.
Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.