Španělské ptáčky na pivě recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

4 plátky hovězího masa
pivo
olej
sójová omáčka
sůl
pepř
kousek slaniny
cibule
mrkev
celer
nakládané okurky (papriky)
vejce
mouka
smetana
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři tenké plátky hovězího masa dobře naklepeme. Můžeme je na noc naložit do směsi ze 2 lžic oleje a lžíce sójové omáčky, ale není to nutné.

  2. Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe kouskem slaniny, cibule, mrkve, celeru a proužkem sterilované okurky nebo papriky, čtvrtkou vařeného vejce. Někdo přidává ještě kousek párku či salámu nebo šunky. Závitky zabalíme, uzavřeme.

  3. Dvě nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje spolu s 50 g drobné pokrájené slaniny. Na tom závitky opečeme ze všech stran a podlijeme dvěma dl světlého piva. Dusíme, až maso změkne. Pak necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme 1-2 lžícemi mouky, podlijeme vodou. Povaříme a můžeme vylepšit několika lžícemi zakysané smetany, popřípadě přidáme do omáčky lžičku ostré hořčice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!