Španělské ptáčky na pivě recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 4 plátky hovězího masa
- pivo
- olej
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
- kousek slaniny
- cibule
- mrkev
- celer
- nakládané okurky (papriky)
- vejce
- mouka
- smetana
- hořčice
Postup Španělské ptáčky na pivě
Postup přípravy receptu
-
Čtyři tenké plátky hovězího masa dobře naklepeme. Můžeme je na noc naložit do směsi ze 2 lžic oleje a lžíce sójové omáčky, ale není to nutné.
Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe kouskem slaniny, cibule, mrkve, celeru a proužkem sterilované okurky nebo papriky, čtvrtkou vařeného vejce. Někdo přidává ještě kousek párku či salámu nebo šunky. Závitky zabalíme, uzavřeme.
Dvě nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje spolu s 50 g drobné pokrájené slaniny. Na tom závitky opečeme ze všech stran a podlijeme dvěma dl světlého piva. Dusíme, až maso změkne. Pak necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme 1-2 lžícemi mouky, podlijeme vodou. Povaříme a můžeme vylepšit několika lžícemi zakysané smetany, popřípadě přidáme do omáčky lžičku ostré hořčice.