Španělské kuřátko recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- Ingredience: Pro 4 osoby:
- 1 kuře
- 4 jablka
- 1 šálek bílého vína
- 3 lžice olivového oleje
- zelena petrželka
- 1 lžice vepřoveho sádla
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 stroužek česneku
- pepř
- sůl
- 150 g sušených švestek
Postup Španělské kuřátko
Postup přípravy receptu
-
Omýt a osušit kuře a vložit jej do většího pekáče (tak aby kolem něj zůstalo trošku místa).
Smíchat sádlo, skořici, sůl a pepř a kuře touto směsí celé potřit.
Nasekat česnek s petrželi a potřit tim vnitřek kuřete.
Rozehřát olej a vařící ho nalít na kuře.
Péct v predehřáté troubě cca 1 hodinu. Občas polít šťávou z pečení. (V případě potřeby podlít trochou vývaru nebo vody).
Nakrájet jablka na měsíčky (osdtranit středy) a v polovine doby pečení je naskládat se švestkami okolo kuřete.
Kdyz je kuře upečené (cca po 60 minutách) polijeme jej vínem a necháme péct jestě cca 10 minut. Podávame ozdobené jablky a švestkami např. s rýží.