Španělské kuřátko recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

Ingredience: Pro 4 osoby:
1 kuře
4 jablka
1 šálek bílého vína
3 lžice olivového oleje
zelena petrželka
1 lžice vepřoveho sádla
1/2 lžičky mleté skořice
1 stroužek česneku
pepř
sůl
150 g sušených švestek

Postup přípravy receptu

  1. Omýt a osušit kuře a vložit jej do většího pekáče (tak aby kolem něj zůstalo trošku místa).

  2. Smíchat sádlo, skořici, sůl a pepř a kuře touto směsí celé potřit.

  3. Nasekat česnek s petrželi a potřit tim vnitřek kuřete.

  4. Rozehřát olej a vařící ho nalít na kuře.

  5. Péct v predehřáté troubě cca 1 hodinu. Občas polít šťávou z pečení. (V případě potřeby podlít trochou vývaru nebo vody).

  6. Nakrájet jablka na měsíčky (osdtranit středy) a v polovine doby pečení je naskládat se švestkami okolo kuřete.

  7. Kdyz je kuře upečené (cca po 60 minutách) polijeme jej vínem a necháme péct jestě cca 10 minut. Podávame ozdobené jablky a švestkami např. s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!