Španělská česnečka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 8 plátků staršího chleba
- 4 lžíce olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- lžičku sladké papriky
- lžičku pálivé papriky
- 1 l vývaru
- 4 vejce
- sůl
Postup Španělská česnečka
Postup přípravy receptu
-
Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova.
Přidáme na větší kousky nasekaný česnek a rovněž krátce osmahneme.
Poprášíme paprikou, zalijeme vývarem a 15 minut povaříme.
Polévku rozlijeme do misek, do každé opatrně vyklepneme vejce, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a 10 minut zapečeme, až vejce zpevní. Vejce můžeme také připravit zvlášť a vložit do polévky při podávání.