Špaldové kernotto s dušenými jablky recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 150 g špaldového kernotta
- 400-500 ml vody
- 3-4 lžíce sušeného mléka
- 3-4 jablka
- kousek másla
- hrst rozinek
- vlašské ořechy
- skořice
Postup Špaldové kernotto s dušenými jablky
Postup přípravy receptu
-
Kernotto zalijeme vodou a dáme vařit do měkka. Po několika minutách přisypeme sušené mléko - vytvoří to mléčnou vodu - a zamícháme. Pokud se v průběhu vaření voda vypaří, přilijeme, aby bylo kernotto stále ponořené.
Během vaření zkusíme na zkus, jestli je kernotto dostatečně měkké.
V kastrolku rozpustíme kousek másla a přidáme jablka nastrouhaná na plátky nebo nakrájená na kousky. Trochu je opražíme a zalijeme vodou, aby byla ponořená. Podusíme je do měkka (než se voda zcela vypaří).
Podušená jablka přidáme k uvařenému kernottu, smícháme s nakrájenými ořechy, namočenými hrozinkami a ochutíme skořicí. Všechno pořádně promícháme.