Špaldové kapsy se šunkou a sýrem recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- Těsto:
- 2/3 hrnku vody
- 2 vejce
- 3 lžíce rozpuštěného sádla (nebo másla)
- 1 lžička soli
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 hrnky špaldové mouky typ 1050 (z Lidlu)
- 1 lžička cukru
- 1/2 kostky droždí (20 g)
- Náplň:
- 150 g čedaru
- 150 g goudy
- 150 g šunky
- 1 vejce na potření
- sezamové semínko na posyp
Postup Špaldové kapsy se šunkou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto rozválíme na velký obdélník.
Oba sýry nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky a sýry posypeme polovinu vyváleného těsta. Na sýry naklademe šunku.
Pak volnou polovinu těsta přehneme přes náplň. Těsto nemusíme moc přimačkávat, když něco z náplně vypadne, vůbec to nevadí.
Obdélník rozkrájíme buď na 8 nebo 12 dílků, podle toho, jak velké chceme kapsy mít. Dobře to jde kolečkem na pizzu.
Rozkrájené čtverce těsta přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Každou kapsu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Necháme ještě asi 15 minut vykynout na plechu.
Pečeme při 200 °C asi 20 minut.
Kapsy nejlépe chutnají ještě vlažné.