Špagetová dýně s ricottovou omáčkou recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 špagetová dýně (použijeme cca 400 g vyšpagetované)
- 200 ml smetany
- 250 g ricotty
- 4 snítky majoránky + na posypání
- sůl
- bílý pepř
Postup Špagetová dýně s ricottovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Smotanu s majoránom privedieme k varu a 5 minút povaríme. Vetvičky vyberieme (lístky necháme v smotane) a smotanu rozmiešame s ricottou. Dobre prehrejeme, dosolíme a dochutíme korením.
Omáčkou prelejeme teplú vyšpagetovanú dyňu a posypeme lístkami majoránky.