Špagetová dýně s hráškem a žampiony recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 špagetová dýně (použijeme 500 g)
- 150 g hrášku
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 50 g uzené slaniny
- olej
- 50 ml smetany
- 1 lžíce houbového prášku (nebo koření)
- kopr
- sůl
Postup Špagetová dýně s hráškem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti dyne, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.
Vložíme na štvrtinky nakrájané šampiňóny, hubové korenie, podlejeme 5 lyžicami vody a podusíme 10 minút.
Pridáme hrášok a smotanu, dosolíme a podusíme ešte 5 minút.
Uvarenú špagetovú dyňu na tanieri prelejeme hubovo-hráškovou zmesou a posypeme sekaným kôprom.