Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- těsto:
- • 250 g másla
- • 3 lžíce medu
- • 3 vejce
- • 300 g cukru
- • 400 g hladké mouky
- • 1 lžíce sody
- • 100 ml mléka
- krém:
- • 500 ml mléka
- • 6 lžic krupice
- • 2 lžíce cukru
- • 200 g másla
- • Salko (obyčejné)
- dále:
- • rum
- • 100 g ořechů (mletých)
Postup Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme trochu vody.
Do něj dáme misku tak, aby se nedotýkala vody.
Nad parou tak rozpustíme máslo, med a cukr.
Přidáme mouku se sdodou a nakonec mléko. Důkladně rozmícháme a na závěr přidáme celá vejce.
Pořádně promícháme a vznikne nám tekuté těsto.
Na plech si dáme pečicí papír a roztíráme opravdu tenkou vrstvu těsta. Zbylé těsto necháváme stále nad parou, aby nevychladlo.
Pláty pečeme na 170°C asi 6-7 minut. Záleží, jak tenké pláty děláte a podle toho vám vyjde také jejich množství. Já jsem udělala 5 plátů, může vyjít i 6 nebo 4...
Uděláme si šablonu nebo nějak poměříme, jak chceme medovník velký a ořežeme okraje u všech plátů.
Ty rozdrobíme a smícháme s mletými ořechy - odložíme na později. Pokud okraje nebudou dost křupavé na rozdrobení, dáme je ještě na pár minutek do teplé trouby, pak už nám to půjde snadno:-)
Připravíme si krém. Z mléka, krupice a cukru uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zašleháme změklé máslo a nakonec přidáme Salko.
Teď si sestavíme medovník:-D. Každý VYCHLADLÝ plát potřeme rumem a vrstvou krému. Dáme další plát a postup opakujeme. Poslední plát potřeme rumem, krémem a hustě posypeme směsí rozdrobených okrajů a ořechů.
Zabalíme i s plechem do potravinové folie nebo alobalu a necháme odležet alespoň 1 den, nejlépe však 2. Krásně změkne:-)