Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1 větší rajský protlak (asi 5 lžic)
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- hovězí vývar (cca 500 ml)
- bobkový list (2 ks)
- nové koření (6 ks)
- celý pepř (6 ks)
- kousek celé skořice
- ocet
- cukr
- sůl
Postup Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Každý řízek rozkrájíme asi na pět proužků. V kastrůlku nebo hlubší pánvi zahřejeme máslo a olivový olej a asi deset minut kuřecí maso opékáme.
Maso posuneme na kraj, výpek zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova a zalijeme horkým vývarem. Prošleháme, přidáme rajský protlak a koření a pro začátek kostku cukru a lžičku octa. Zmírníme teplotu na minimum a dvacet minut zvolna dusíme. Hlídáme a občas promícháme, případně dolijeme trochu horkého vývaru.
Hotovou omáčku doladíme solí, octem a cukrem podle chuti a odstraníme celou skořici, nové koření, bobkový list a pepř. Podáváme s těstovinami, které jsme si mezitím připravili podle návodu na obalu.