Smetanové vepřové ragú recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové plece
- 1 lžíci sádla nebo oleje
- 1 cibuli
- 100 ml smetany ke šlehání
- 300 ml vývaru
- 1 stroužek česneku
- 1 vařené vejce
- kousek mrkve
- kousek cukety
- 5-6 kapustiček (zeleninu můžeme použít i jinou)
- 1/2 červené papriky
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- solamyl nebo instantní jíšku
- sůl
- pepř
- papriku sladkou
- papriku pálivou
Postup Smetanové vepřové ragú
Postup přípravy receptu
-
Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při zmírněné teplotě.
Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. K masu přidáme zeleninu, nakrájenou na menší kousky, pod pokličkou podusíme na skus, přidáme protlak a zalijeme smetanou, ve které jsme dle potřeby rozmíchali 1-2 lžičky solamylu.
Bez pokličky povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem. Na talíři doplníme vařeným vejcem a nasekanou natí jarní cibulky.