Smaženice z lesních hub recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- cca 300 g čerstvých lesních hub
- 3 vejce
- 1 větší cibule
- ghí nebo sádlo
- drcený kmín
- pepř, sůl
Postup Smaženice z lesních hub
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce do vody (můžeme přidat ocet), necháme přejít varem, pak v sítku řádně propláchneme studenou vodou a hrnec vypláchneme. Toto opakujeme ještě jednou. Po druhém propláchnutí dáme do hrnce opět čerstvou vodu a houby povaříme cca 20 minut (dle tvrdosti hub).
Mezitím oloupeme cibuli a na jemno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme ghí nebo sádlo a osmahneme cibuli do růžova.
Jakmile se dovaří houby, dáme je znovu do sítka, opět řádně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
Cibule je hotová, přidáme k ní houby a kmín a restujeme do té doby, dokud nezmizí voda a houby s cibulí se nezačnou přichytávat k pánvi. V ten okamžik přidáme vejce, řádně promícháme a dochutíme.