Smažák bez obalování (pro lenochy) recept
Top Recepty, Pro začátečníkyPostup Smažák bez obalování (pro lenochy)
Postup přípravy receptu
-
Tento recept nerecept sem dávám spíš pro ty začínající kuchtíky, kterým se taky občas nechce obalovat sýr a přitom na něj mají takovou chuť jako já:-D Je to nejjednodušší úprava. Dělám už si ho takhle léta a je to i zdravější varianta smažáku. Určitě lze udělat i variantu se šunkou apod.
Prostě ukrojíme silnější plátek sýru vhodného na smažení (eidam, gouda apod., vynikající je i uzený). Pánev necháme dostatečně rozpálit, přilijeme trochu oleje a na něj položíme sýr. Nespěcháme s obracením, necháme zespodu utvořit zlatavou kůrčička a poté teprve obrátíme a dopečeme z druhé strany. Toť vše, za 5 minut hotovo:-D