Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 1 balení šmakoun plátky (přírodní)
- tandoori pasta (k dostání v Tesco)
- trochu olivového oleje
- Suroviny na zeleninovou směs:
- 1/2 pórku
- hrst jidášova ucha (namočíme do teplé vody asi na hodinu a poté odstraníme tvrdé části)
- sušená rajčata
- černé olivy
- čínské zelí (já měla ledový salát)
- 1 menší cibule na proužky
- česnek (nasekaný)
- kousek zázvoru (kdo nemá nebo mu nechutná - vynechá).
- (Na dochucení zelenin. směsi jsem použila)
- Maggi houbový bujon
- trošku ústřicové omáčky
- kapku sojové houbové omáčky
- několik kapek chilli omáčky
- pepř
- (Kdo má rád sladkokyselou verzi, může přidat -)
- sladkokyselá chilli omáčka
- sůl
- Poměr surovin je pouze orientační;-)
Postup Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Plátky šmakouna nakrájíme na proužky a naložíme do rozmíchané tandoori pasty a trošky olivového oleje alespoň na hodinku. Poté opečeme na pánvi (s nepřilnavým povrchem) ze všech stran.
Zeleninovou směs připravíme na trošce olivového oleje a nepřilnavé pánvičce. Na rozpálený olej dáme cibuli, česnek, zázvor, necháme prohřát, přidáme houby nakrájené na proužky, mícháme, poté přidáme pórek také nakrájený na proužky.
Po jeho změknutí přidáme sušená rajčata, olivy nakrájené na kolečka, čínské zelí nakrájené na proužky. Vše ochutíme, mírně podlijeme a jen zlehka provaříme, aby zelenina byla stále na skus, nerozvažená.
Podáváme s těstovinou (nejlépe z tvrdé pšenice) nebo rýží (nejlépe neloupanou) a opečeným šmakounem.