Šmakoun tandoori se zeleninovou směsí recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

1 balení šmakoun plátky (přírodní)
tandoori pasta (k dostání v Tesco)
trochu olivového oleje
Suroviny na zeleninovou směs:
1/2 pórku
hrst jidášova ucha (namočíme do teplé vody asi na hodinu a poté odstraníme tvrdé části)
sušená rajčata
černé olivy
čínské zelí (já měla ledový salát)
1 menší cibule na proužky
česnek (nasekaný)
kousek zázvoru (kdo nemá nebo mu nechutná - vynechá).
(Na dochucení zelenin. směsi jsem použila)
Maggi houbový bujon
trošku ústřicové omáčky
kapku sojové houbové omáčky
několik kapek chilli omáčky
pepř
(Kdo má rád sladkokyselou verzi, může přidat -)
sladkokyselá chilli omáčka
sůl
Poměr surovin je pouze orientační;-)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky šmakouna nakrájíme na proužky a naložíme do rozmíchané tandoori pasty a trošky olivového oleje alespoň na hodinku. Poté opečeme na pánvi (s nepřilnavým povrchem) ze všech stran.

  2. Zeleninovou směs připravíme na trošce olivového oleje a nepřilnavé pánvičce. Na rozpálený olej dáme cibuli, česnek, zázvor, necháme prohřát, přidáme houby nakrájené na proužky, mícháme, poté přidáme pórek také nakrájený na proužky.

  3. Po jeho změknutí přidáme sušená rajčata, olivy nakrájené na kolečka, čínské zelí nakrájené na proužky. Vše ochutíme, mírně podlijeme a jen zlehka provaříme, aby zelenina byla stále na skus, nerozvažená.

  4. Podáváme s těstovinou (nejlépe z tvrdé pšenice) nebo rýží (nejlépe neloupanou) a opečeným šmakounem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!