Slovenská vánoční kapustnica recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 300 g uzeného masa
- 200 g paprikové pikantní klobásy
- 10 g sušených hřibů
- sůl
- 1 svazek polévkové zeleniny
- 300 g kysaného zelí
- 150 g slaniny dobře prorostlé
- 1 cibuli
- 1 lžíci hladké mouky
- majoránku
Postup Slovenská vánoční kapustnica
Postup přípravy receptu
-
Maso a houby vložíme do mírně osolené vody a uvaříme.
Krátce před dovařením přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu. Všechno spolu dovaříme do měkka.
Kyselé zelí pokrájíme nadrobno a uvaříme v hrnci v menším množství vody.
Když je zelí měkké, scedíme na něj masový vývar a zahustíme zásmažkou, kterou si připravíme ze slaniny, cibule, orestované klobásky nakrájené na kolečka a hladké mouky.
Chvíli spolu povaříme, potom přimícháme z vývaru uzené maso, houby a zeleninu.
Hotovou kapustnicu podle potřeby dochutíme solí a majoránkou.