Slovenská vánoční kapustnica recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

300 g uzeného masa
200 g paprikové pikantní klobásy
10 g sušených hřibů
sůl
1 svazek polévkové zeleniny
300 g kysaného zelí
150 g slaniny dobře prorostlé
1 cibuli
1 lžíci hladké mouky
majoránku

Postup přípravy receptu

  1. Maso a houby vložíme do mírně osolené vody a uvaříme.

  2. Krátce před dovařením přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu. Všechno spolu dovaříme do měkka.

  3. Kyselé zelí pokrájíme nadrobno a uvaříme v hrnci v menším množství vody.

  4. Když je zelí měkké, scedíme na něj masový vývar a zahustíme zásmažkou, kterou si připravíme ze slaniny, cibule, orestované klobásky nakrájené na kolečka a hladké mouky.

  5. Chvíli spolu povaříme, potom přimícháme z vývaru uzené maso, houby a zeleninu.

  6. Hotovou kapustnicu podle potřeby dochutíme solí a majoránkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!