Slovenská hrstková polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 hrst suché fazole
- 1 hrst čočky
- 1 hrst krup
- 1 velká mrkev
- 1 kořenová petržel
- brambory
- 100 g zeleného hrášku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř černý
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- majoránka
- voda
Postup Slovenská hrstková polévka
Postup přípravy receptu
-
Vopred namočenú fazuľu a hrach dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme odkryté do polomäkka.
Pridáme vopred namočenú šošovicu, jačmenné /ječné/ krúpy, pokrájanú mrkvu a petržlen, dolejeme vodou a varíme do mäkka.
Zemiaky pokrájame na kocky a pridáme do polievky aj so zeleným hráškom,dosolíme, okoreníme mletým čiernym korením a zahustíme zásmažkou z oleja, posekanej cibule a múky.
Krátko povaríme, ochutíme prelisovaným cesnakom, pridáme rozdrvenú majoránku a horúcu polievku ihneď podávame.