Slezský cymes z okolí Częstochowy recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- Suroviny:
- 1 cibule
- 2 PL přepuštěného másla
- 500 g mrkve
- 2 PL medu
- 500 g sušeného ovoce (křížaly, švestky, meruňky, rozinky atp.)
- postrouhaná kůra z 1 pomeranče
- 250 ml pomerančové šťávy
- 1/2 KL mleté skořice
- sůl
- pepř bílý
Postup Slezský cymes z okolí Częstochowy
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájím na velmi jemno, nebo možná ještě lépe postrouhám na strouhadle.
Zesklim na přepuštěném másle.
Přidám očištěnou a na talárky pokrojenou mrkev, sušené ovoce.
Chvilku restuji, zaliji pomerančovou šťávou, lehounce posypu kůrou z pomeranče.
Dusím na malém ohni do změknutí, stáhnu z ohně, doladím medem, osolim, trochu pepře a skořici.
Vrátím na krátkou chvíli na oheň, promíchám a stáhnu.