Slezské vepřové rolované koleno recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 vepřové koleno
sůl
pepř
kmín
grilovací koření
červená paprika
hořčice
5 stroužků česneku
3 velké cibule
1/4 l světlého piva
1/4 l černého piva
potravinářský motouz

Postup přípravy receptu

  1. Koleno si vykostíme, pořádně rozklepeme na plát, který posolíme, potřeme hořčicí a vmasírujeme do masa.

  2. Pak nakrájíme česnek na plátky, 1 a půl cibule na půlkolečka, nasypeme na plát a dobře svineme, převážeme motouzem.

  3. Roládu okmínujeme, posypeme grilovacím kořením, paprikou, vložíme do pekáče a zasypeme zbytkem cibule.

  4. Podlejeme oběma pivy a dusíme pod poklicí zhruba hodinu. Pak odkryjeme, opět můžeme dolít pivo, pomalu asi ještě 45 minut dopékáme, podléváme výpekem.

  5. Nejlépe, když koleno pečeme den předem, lépe se sundává motouz a lépe se také krájí. Příloha-bramborový knedlík, můžeme podávat kysané bílé, i červené zelí, popřípadě obojí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!