Slezské vepřové rolované koleno recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 vepřové koleno
- sůl
- pepř
- kmín
- grilovací koření
- červená paprika
- hořčice
- 5 stroužků česneku
- 3 velké cibule
- 1/4 l světlého piva
- 1/4 l černého piva
- potravinářský motouz
Postup Slezské vepřové rolované koleno
Postup přípravy receptu
-
Koleno si vykostíme, pořádně rozklepeme na plát, který posolíme, potřeme hořčicí a vmasírujeme do masa.
Pak nakrájíme česnek na plátky, 1 a půl cibule na půlkolečka, nasypeme na plát a dobře svineme, převážeme motouzem.
Roládu okmínujeme, posypeme grilovacím kořením, paprikou, vložíme do pekáče a zasypeme zbytkem cibule.
Podlejeme oběma pivy a dusíme pod poklicí zhruba hodinu. Pak odkryjeme, opět můžeme dolít pivo, pomalu asi ještě 45 minut dopékáme, podléváme výpekem.
Nejlépe, když koleno pečeme den předem, lépe se sundává motouz a lépe se také krájí. Příloha-bramborový knedlík, můžeme podávat kysané bílé, i červené zelí, popřípadě obojí.