Slaný koláč à la pizza recept

Top Recepty, Pizzy

Suroviny na recept

Těsto:
250 g hladké mouky
1/2 hrnku (čtvrtlitrového) vlažné vody
1/2 kostky droždí
1 polévková lžíce oleje
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
Na povrch:
1 kávová lžička oleje
rajčatový protlak nebo lisovaná rajčata
200 g plátkového sýra
200 g krájené šunky
hrst strouhané mozzarelly
sušené provensálské bylinky
sušená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme hladké těsto spojením všech surovin, utvoříme z něho bochánek, který pomoučíme a necháme cca 1/2 hodiny v teple vykynout. Troubu předehřejeme na 200 st. Plech cca 20 x 30 cm vyložíme pečícím papírem.

  2. Těsto na pečícím papíře vyválíme po celé ploše, potřeme olejem, protlak nebo rajčata obrácenou lžící rozetřeme po celé ploše. Poklademe plátky sýra, šunky a posypeme strouhanou mozzarellou. Povrch ochutíme bylinkami.

  3. Dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 - 20 minut. Koláč nakrájíme a podáváme teplý nebo studený, v obou případech je dobrý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!