Slané a sladké srdce recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- -Korpus na slaný dort:
- 320 ml mléka
- 500 g polohrubé mouky
- 30 g solamylu
- 40 g Hery
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 20 g čerstvých kvasnic
- -Pomazánky:
- ingredience v postupu
- -Na dozdobení:
- zelenina dle fantazie
- salámy (šunka, anglická slanina, Poličan, Vysočina, debrecínka)
- vejce uvařená na tvrdo
- ředkvičky
- uzený strouhaný sýr na ozdobení bočních stran dortu
- -Sladké srdce:
- (Korpus i krém jsem použila z receptu ořechový dort s pudinkovým krémem. Odkaz je v poznámce).
- Jen do krému jsem použila:
- pistáciový pudink
- maliny
- ananas
Postup Slané a sladké srdce
Postup přípravy receptu
-
Pomazánka č.1: 2 smetanové Lučiny bez příchutě, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst nadrobno nakrájené jarní cibulky, 2 lžíce másla. Vše ušleháme do hladka, přimícháme jarní cibulku, dosolíme a opepříme.
Pomazánka č.2: 1 šunkové pomazánkové máslo, 1 pomazánkové máslo bez příchutě, 2 lžíce másla, 2 kostky šunkového smetanového sýru. Vše našleháme a dochutíme pepřem a solí.
Postup: Ze surovin na korpus vypracujeme těsto a necháme nakynout. Pak vložíme do srdcové formy, znovu necháme nakynout a upečeme. Pekla jsem na 180°Czhruba 35-40 minut. Necháme vychladit.
Dort otočíme a prořízneme na dvakrát. Spodní část jsem mazala pomazánkou č.1, na to jsem dala pokrájené ředkvičky a anglickou slaninu, druhé patro jsem pomazala pomazánkou č. 2, položila vařená vejce a debrecínku. Celý dort jsem obmazala zbylou pomazánkou, boky dortu ozdobila strouhaným sýrem a povrch dortu ozdobila podle své fantazie.