Sladkokyselý křupavý bůček recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g prorostlého bůčku
- 1 bílek
- 3 lžíce škrobu
- 200 ml oleje
- pórek nebo pažitka
- Zálivka:
- 400 ml vody
- 1 lžíce sójové omáčky
- 5 lžic cukru
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce máčeného škrobu
Postup Sladkokyselý křupavý bůček
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na 1 cm silné a 6 cm široké plátky. Osolené maso smícháme s bílkem a škrobem rozmíchaný v šálku vody.
Vše necháme aspoň hodinu odležet v chladničce.
Potom maso vložíme do pánve s horkým olejem a opečeme ho dokřupava.
Opečené maso zalejeme sladkokyselou zálivkou, kterou jsme připravili ze všech surovin, a 2 minuty povaříme. Hotový bůček posypeme pórkem nebo pažitkou.