Sladkokyselý křupavý bůček recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g prorostlého bůčku
1 bílek
3 lžíce škrobu
200 ml oleje
pórek nebo pažitka
Zálivka:
400 ml vody
1 lžíce sójové omáčky
5 lžic cukru
2 lžíce octa
1 lžíce máčeného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na 1 cm silné a 6 cm široké plátky. Osolené maso smícháme s bílkem a škrobem rozmíchaný v šálku vody.

  2. Vše necháme aspoň hodinu odležet v chladničce.

  3. Potom maso vložíme do pánve s horkým olejem a opečeme ho dokřupava.

  4. Opečené maso zalejeme sladkokyselou zálivkou, kterou jsme připravili ze všech surovin, a 2 minuty povaříme. Hotový bůček posypeme pórkem nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!