Škvarkovo-česnekový chléb recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 250 až 300 ml vody
- 30 ml olivového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 200 g hladké mouky
- 200 g špaldové mouky
- 150 žitné mouky
- 1 lžička drceného kmínu
- 100 g škvarků
- 1 vrchovatá lžíce sušeného česneku
- 20 g droždí
Postup Škvarkovo-česnekový chléb
Postup přípravy receptu
-
Tak jak mám napsáno za sebou dáme do DP, zapneme na těsto.
Po vykynutí vyndáme, vytvarujeme buď pecen, nebo veku, dáme na pekáč s pečícím papírem, nebo pekáč potřeme olejem, přikryjeme chléb utěrkou a necháme ho ještě kynout tak půl hodiny. Než ho dáme do vyhřáté trouby, tak ho potřeme smíchanou vodu+ocet+olej.
Potřeme i během pečení tak 1-2 krát a pečeme 20-25 minut.