Škvarkové pagáčky recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

500 g polohrubé mouky
250 g škvarků
1/8 l kysané smetany
1 vejce
20 g droždí
sůl
lžička cukru
1,5 dl mléka na kvásek
1 vejce na potření.

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Přilejeme ho k prosáté mouce, přidáme vše ostatní mimo škvarků a zaděláme těsto.

  2. Necháme vykynout, pak vykynuté těsto rozválíme, posypeme pokrájenými škvarky, přehneme, znovu rozválíme a to opakujeme 2x. Pak vyválíme, vykrájíme kolečka a necháme na plechu asi 15 min ještě kynout. Nakynutá kolečka ještě můžeme přizdobit tím, že na ně obtiskneme kolečko, které používáme na bramborový salát, nebo trochu rozplácneme čtverečkovanou stranou paličky na masou. Protože ale pagáčky ještě nakynou, ve výsledném efektu to není moc vidět. Pak pomažeme vejcem, můžeme posypat pekařskou (hrubou) solí a kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!