Škvarkové pagáčky recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g škvarků
- 1/8 l kysané smetany
- 1 vejce
- 20 g droždí
- sůl
- lžička cukru
- 1,5 dl mléka na kvásek
- 1 vejce na potření.
Postup Škvarkové pagáčky
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Přilejeme ho k prosáté mouce, přidáme vše ostatní mimo škvarků a zaděláme těsto.
Necháme vykynout, pak vykynuté těsto rozválíme, posypeme pokrájenými škvarky, přehneme, znovu rozválíme a to opakujeme 2x. Pak vyválíme, vykrájíme kolečka a necháme na plechu asi 15 min ještě kynout. Nakynutá kolečka ještě můžeme přizdobit tím, že na ně obtiskneme kolečko, které používáme na bramborový salát, nebo trochu rozplácneme čtverečkovanou stranou paličky na masou. Protože ale pagáčky ještě nakynou, ve výsledném efektu to není moc vidět. Pak pomažeme vejcem, můžeme posypat pekařskou (hrubou) solí a kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.