Skotska slavnostni rybi polevka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 lžíce slunečnicového oleje
100 g mrkve nakrájené na kostičky
100 g pórku nakrájeného nadrobno
100 g cibule nakrájené na kostičky
100 g brambor nakrájených na kostičky
35 g hladké mouky
1 lžíce anglické hořčice
250 g uzeného lososa
250 g uzeného halibuta nebo platýze
250 g loupaných menších krevet
250 ml smetany ke šlehání
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu včetně brambor opékejte 3-5 minut na oleji, zaprašte moukou a ještě 1 minutu míchejte.

  2. Zalijte minimálně 1 litrem vody, přidejte hořčici, osolte, opepřete až budou brambory téměř měkké.

  3. Potom přidejte rybí maso nakrájené na větší kostky, krevety a vařte na mírném ohni aspoň 10 minut. Zjemněte smetanou a krátce povařte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!