Skotska slavnostni rybi polevka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g mrkve nakrájené na kostičky
- 100 g pórku nakrájeného nadrobno
- 100 g cibule nakrájené na kostičky
- 100 g brambor nakrájených na kostičky
- 35 g hladké mouky
- 1 lžíce anglické hořčice
- 250 g uzeného lososa
- 250 g uzeného halibuta nebo platýze
- 250 g loupaných menších krevet
- 250 ml smetany ke šlehání
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Skotska slavnostni rybi polevka
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu včetně brambor opékejte 3-5 minut na oleji, zaprašte moukou a ještě 1 minutu míchejte.
Zalijte minimálně 1 litrem vody, přidejte hořčici, osolte, opepřete až budou brambory téměř měkké.
Potom přidejte rybí maso nakrájené na větší kostky, krevety a vařte na mírném ohni aspoň 10 minut. Zjemněte smetanou a krátce povařte.