Skopové na víně a bylinkách recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 skopová plec
100 g slaniny / špeku
150 ml bílého suchého vína
svazek čerstvých bylinek:
čerstvá bazalka
čerstvé oregano
čerstvý rozmarýn
čerstvá máta
čerstvá petrželka
česnek
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na tenké proužky, stroužky česneku rozpůlíme a maso prošpikujeme tak, že dáme vždy společně proužek slaniny s česnekem. Bylinky rozmixujeme s 2 lžícemi oleje a vzniklou pastu vetřeme do masa.

  2. Osolíme, přidáme zbytek slaniny, nakrájený na kostičky a vložíme do předehřáté trouby. Když se maso opeče, podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme doměkka. Před koncem odkryjeme a dopečeme dozlatova.

  3. Je-li třeba, podléváme během pečení ještě vínem, ale stačí i voda.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!