Skalické zelí recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřového na ovar
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 4 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 8 kuliček pepře
- 500 g kysaného zelí
- 2 střední brambory
- popř. masox
- pepř
- sůl
Postup Skalické zelí
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme vařit s oloupanou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme pomalu s probubláváním do změknutí masa.
Přidáme zelí a vaříme další půl hodiny.
Přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory, osolíme, opepříme, popř. přidáme masox.
Povaříme 10-15 minut a je hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Výborná slovenská specialita ze Skalice - 5 km od Hodonína.