Skalické zelí recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g vepřového na ovar
1 cibule
5 stroužků česneku
4 bobkové listy
5 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
500 g kysaného zelí
2 střední brambory
popř. masox
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme vařit s oloupanou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme pomalu s probubláváním do změknutí masa.

  2. Přidáme zelí a vaříme další půl hodiny.

  3. Přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory, osolíme, opepříme, popř. přidáme masox.

  4. Povaříme 10-15 minut a je hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Výborná slovenská specialita ze Skalice - 5 km od Hodonína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!