Silvestrovský lososový talíř recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 8 plátků celozrnného chleba
- 2 PL másla
- 120 g uzeného lososa třeba Ocean Sea
- 200 g žlutého melounu
- 1 cibule šalotka
- 1 KL strouhaného křenu
- šťáva a oloupaná kůra ze 1/4 limetky
- sůl
- pepř
- kopr na ozdobu
Postup Silvestrovský lososový talíř
Postup přípravy receptu
-
Z toustového chleba vykrájíme vždy 2 kruhy o průměru cca 5 cm a namažeme je tenkou vrstvou másla. Obložíme kousky uzeného lososa.
Do misky si připravíme žlutý meloun který zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky, šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Obojí smícháme s křenem, trochu limetkové šťávy a kůry, osolíme, opepříme dle chuti.
Na kousky lososa rozdělíme malé množství melounové salsy a ozdobíme snítkami kopru.