Sezamový chléb z Íránu recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 25 g droždí
- 3 dl vlažné vody
- 2 lžíce oleje
- 8 dl hladké mouky
- (ev. 1 lžička soli)
- voda k potření
- 2 lžíce sezamových semínek
Postup Sezamový chléb z Íránu
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobte do mísy, přidejte vodu a ostatní ingredience vyjma sezamových semínek. Vypracujte hladké těsto a nechte kynout pod utěrkou cirka hodinu. Poté zpracujte těsto na válu, rozdělte na čtyři stejné díly a vyválejte válečkem do podlouhlých placek.
Položte placky na vymaštěný plech a nechte kynout pod utěrkou asi 30 minut.
Potřete chléb vodou a posypte sezamovými semínky.
Pečte v troubě vyhřáté na 175-200°C nejméně 10 minut než chléb dostane pěknou barvu.