Selský pečený bůček recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg bůčku
- kousek sádla
- lžíce kmínu
- 2 špetky sladké papriky
- 2 špetky mletého pepře
- Sůl
Postup Selský pečený bůček
Postup přípravy receptu
-
Bůček omyjeme a my případně vykostíme.
Kůžičku bůčku nařežeme na kostičky 5x5 mm.
Vetřeme papriku a pepř a dobře celý kus osolíme a pokmínujeme.
Vložíme do pekáče s kouskem sádla pro začáteční zapečení. Podlijeme teplou vodou. Přiklopíme a dáme péci do trouby na 190-200°C.
Během pečení maso podléváme teplou vodou a maso poléváme výpekem.
Horní část pekáče odstraníme, je li maso téměř hotové. Dopékáme, aby maso bylo do červena a kůžička byla křupavá.