Selský koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 50 dkg polohrubé mouky
- 6 dkg cukru
- 1 žloutek
- 8 dkg tuku
- 3 dkg droždí
- trochu soli
- vanilka
- citronová kůra
- asi 1/4 litru mléka
Postup Selský koláč
Postup přípravy receptu
-
Do trochu mléka s cukrem rozdrobíme droždí a uděláme kvásek. Po vzejití přidáme žloutek, zbytek cukru, sůl, vlahý tuk, vanilku, citr. kůru a vypracujeme vláčné těsto, necháme vykynout.
Potom těsto rozválíme na placku, pomocí hrnku vykrojíme kulaté tvary koláčů, okrajem potřeme vejcem a koláče zdobíme různou nádivkou dle své chuti. Můžeme přizdobit mandlemi, rozinkami, ořechy či kandovaným ovocem.
Necháme asi půl hodiny na plechu ještě vykynout a potom dáme péci.