Selský hrnec recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 10 brambor
- asi 10 dkg celeru
- vepřové žebro
- hovězí maso
- hovězí kost
- sůl
- bobkový list
- nové koření
- pepř
- rozmarýn
- zázvor
Postup Selský hrnec
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, celer a brambory nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev na kolečka. Maso předem osmahneme na pánvi.
Do nádoby PH dáme na dno směs zeleniny, osolíme, navrch přidáme maso a směs koření v nerezovém sítku. Zalijeme vodou do výše zeleniny. Pomalíme 4 hodiny na high.
Uvařené maso obereme z kostí a smícháme se zeleninou. Můžeme podávat jako hlavní jídlo s chlebem. Pokud přidáme více vody, máme výbornou polévku.