Sekaná s brokolico-bramborovou kaší recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 330 g bio hovězího mletého masa (10-15%)
- 150 g krůtího mletého masa
- 1 vejce L do sekané
- 600 g brokolice
- 750 g brambor
- 300 g salátové okurky
- 2 stroužky česneku
- 180 g cibule
- kmín, majoránka a bylinky
Postup Sekaná s brokolico-bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Brokolici bez košťálu poduste v páře, brambory uvařte oloupané v osolené vodě s kmínem.
Po uvaření vyšťouchejte brambory a brokolici, lehce tyčovým mixérem rozmixujte a společně smíchejte. Přidejte bylinky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
Do mísy dejte veškeré suroviny: maso, cibuli, vejce, česnek, majoránku, sůl a pepř.
Vše nejprve smíchejte vidličkou a poté použijte ruce. Aby při pečení sekaná nepopraskala, je důležité masovou směs hnětat rukama asi 10 minut.
Během této doby párkrát celou hmotu vezměte a praštěte s ní zpět na dno nádoby. Tímto postupem se vše dokonale spojí.
Po hnětení vytvoříte šišku, kterou položíte do pekáče.
Sekanou polévejte průběžně vodou a potírejte.
Nejprve ji pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut. Poté uberte na 160 a pečte cca 1 hodinu.