Segedín z bůčku recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600 g vepřového boku s kůží
- 4 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- 5 kuliček celého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- sklenice sterilovaného zelí
- smetana
- lžíce sádla
- hladká mouka
- pepř
- 4 PL mleté papriky
- voda
- bujón
Postup Segedín z bůčku
Postup přípravy receptu
-
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené a opepřené maso a česnek. Orestujeme, zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Dáme nové koření, celý pepř, bobkový list, bujón a dusíme maso do měkka. Přidáme zelí a povaříme do změknutí.
Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a guláš tím zahustíme (já ho zahušťuji moukou, záleží na tom, komu co vyhovuje). Dochutíme solí a pepřem.