Šavle sv. Tomáše recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 30 dkg kuřecího masa (nebo libovolné)
- 1 lžičku moučkového cukru
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku Worcestrové omáčky
- 1 lžičku Maggi
- 2 lžičky solamylu (jemný bramborový škrob)
- 1/2 lžičky kari koření
- 2 větší cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 syrové žloutky
- 5-6 feferonek (kdo chce)
Postup Šavle sv. Tomáše
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky a vše promícháme. Necháme uležet 24hod v ledničce.
Smažíme na rozpáleném oleji.
Jako příloha může být chléb, nebo brambory.