Santovy čepičky recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- Marcipánová hmota na čepičky:
- 15 dkg sušeného mléka
- 15 dkg cukr moučka
- 2 lžíce pšeničného sirupu
- 2 lžíce oleje
- 3-4 lžíce vody
- mandlové aroma
Postup Santovy čepičky
Postup přípravy receptu
-
Vše smichame dohromady a vypracujeme marcipánovou hmotu, kterou rozdělime na dvě poloviny. Jednu necháme bílou a druhou obarvíme na červeno, potom pomocí kornoutku nebo úlku tvoříme santovy čepičky.
Bambulku nastřiháme nůžkami a ozdobíme cukrářskými třpytkami.
Plníme pernikovou nebo ořechovou nadivkou, můžeme i krémem jaký máme rádi, v tomto případě jsou čepičky měkčí. Po naplněni přilepíme krémem nebo marmeládou na piškot nebo linecké kolečko.